COS CUMPARATURI
Cost total
Nu aveti produse in cos
Cum cumpăr?

Util


Va rugam sa cititi cu atentie aceste recomandari, pentru a cunoaste masurile de exploatare a bateriei pe care ati achizitionat-o si mai ales obligatiile care va revin. Este imperativ necesar sa respectati regurile de protectie, pentru a va feri de posibilele accidente.
  • Alegeti corect tipul bateriei potrivita motocicletei dumneavoastra (capacitate, amperaj, dimensiuni). Intotdeauna este binevenit un plus de capacitate pentru motocicleta dumneavoastra, dar nu mai mult de 30% decat cea prescrisa de fabricant. Nu achizitionati niciodata o baterie sub necesitatile motocicletei!
  • Cititi cu atentie certificatul de garantie a bateriei si tineti cont de indicatiile referitoare la montarea, intretinerea, regimul de incarcare si conditiile garantiei.
  • Efectuati verificarea tehnica obligatorie impusa la cumparare (stampila pusa pe certificatul de garantie indica validarea acestuia), sau in termen de 5 zile lucratoare, respectand in totalitate intructiunile de montaj si exploatare.

Transport

 
Transportul bateriilor moto se face evitand pe cat posibil socurile si vibratiile si numai in pozitia de montare (cu bornele in sus), pentru evitarea deteriorarii lor.

Depozitare

Bateriile se depoziteaza in incaperi inchise si uscate, cu temperaturi intre +5 si +30 grade C, ferite de caldura, foc, radiatii solare, acizi, baze, saruri, uleiuri, si avand dopurile bine stranse (unde este cazul). 
Bateriile livrate sunt uscate, cu electrolitul atasat in recipiente speciale (Standard si AGM) sau sub forma de gel (bateriile moto cu gel si activate din fabrica).
In cazul acumulatorilor activati din fabrica, este necesara o verificare periodica si reincarcarea lor, atunci cand este cazul, pentru a evita riscul deteriorarii lor.

Redresoarele Absaar se depoziteaza in spatii inchise, curate si uscate, ferite de intemperii, surse de apa si foc.

Activarea bateriei ( Standard si AGM)

 

Pentru ca o baterie moto sa functioneze, trebuie sa devina "activa" si sa produca curent. Asadar, o baterie moto din gamele Standard si AGM, care este livrata uscata nu poate functiona daca nu este umpluta cu electrolit. In schimb, o baterie gata activata din fabrica, indica faptul ca aceasta este functionala, pregatita pentru imediata utilizare.
Urmariti etapele activarii bateriilor Standard si AGM de mai jos si respectati-le, pentru a nu avea o activare necorespunzatoare:

Baterii Standard (recomandam purtarea unor manusi antiacid)
Baterii AGM
Bateriile cu Gel si Bateriile ermetice, activate din fabrica
Detalii

Montarea si intretinerea bateriei

 
Va recomandam sa montati bateria intr-un service autorizat! Defectele datorate montarii defectuoase duc la pierderea dreptului la garantie.
Detalii

Masuri de protectie


  • Bateriile contin electrolit = acid sulfuric! Acesta este foarte coroziv, putand cauza rani grave!
  • Daca acidul v-a atins ochii, spalati cu multa apa si consultati de urgenta un medic.
  • Daca acidul v-a atins hainele, spalati imediat cu sapun si clatiti cu multa apa. Exista riscul deteriorarii lor.
  • Nu lasati niciodata bateriile sau acidul la mana copiilor.
  • Gazul care se degaja in timpul incarcarii este exploziv! Incarcati acumulatorul intr-un spatiu aerisit.
  • Este strict interzisa prezenta unor flacari deschise sau producerea de scântei în preajma bateriei montate sau supusa procesului de încarcare pe redresor. Pericol de explozie!!

Garantie baterii moto

 
Garantia bateriilor este valabila un sezon, adica 6 luni de la data montarii. Certificatul de garantie oferit la  achizitionarea bateriei, trebuie pastrat, alaturi de bonul fiscal sau factura.

Bateriile reclamate vor fi tratate in conformitate cu Legea 449/2003 si OG21/1992 cu modificarile si completarile ulterioare. Pentru verificarea in termen de garantie, utilizatorul are obligatia de a prezenta bateria curata, in stare incarcata, impreuna cu cerificatul de garantie si actul aditional cumpararii bateriei (bon fiscal sau factura). Constatarile si mentiunile din certificatul de garantie se vor face numai de catre service-urile autorizate.
 
Detalii

Garantie redresoare Absaar

Garantia redresoarelor Absaar este de 24 luni de la data achizitiei. Certificatul de garantie oferit la achizitionarea redresorului, trebuie pastrat, alaturi de bonul fiscal sau factura. Detalii

Reciclarea bateriei. Protectia mediului

 
Bateriile uzate sunt considerate deseuri periculoase, toxice pentru mediul inconjurator.
Este interzisa aruncarea bateriilor uzate la gunoi! Orice cumparator este obligat prin lege de a preda bateria uzata spre colectare si valorificare la centrele special amenajate.
Este obligatorie returnarea unei baterii uzate, odata cu achizitionarea uneia noi, conform HG 1132/2008.
 

Politica de returnare

 
Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000 (aplicabila persoanelor fizice). Acestea se pot returna in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 10 zile lucratoare de la primire. Returnarea produselor se face pe cheltuiala clientului, folosindu-se acelasi serviciu de transport prin care s-a facut expeditia. SC VESNA GC SRL va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Nu se accepta petru returnare produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, etc.!!!
 
Detalii