COS CUMPARATURI
Cost total
Nu aveti produse in cos
Cum cumpăr?

FAQ

Baterie moto

1. Cum aleg bateria moto?


VESNA: Bateriile se aleg in primul rand dupa caracteristicile aplicatiei pe care sunt folosite. In  
             aceasta situatie, o baterie moto se alege dupa marca, modelul, capacitatea si anul de 
             fabricatiei a motocicletei/scuterului/Atv-ului dumneavoastra.
             O baterie moto se poate alege si dupa capacitate, dimensiuni si polaritate(borna plus 
             si minus), tinandu-se cont de recomandarea facuta de producator privind capacitatea 
             minima.
             Folositi cele 2 motoare de cautare de pe pagina Home.
Detalii

Activare baterie moto

1. Ce inseamna a activa o baterie moto?
 
VESNA: O baterie moto uscata nu este functionala, de aceea trebuie activata, adica umpluta cu electrolit. Doar atunci ea va putea produce curent si va putea fi utilizata. Detalii

Incarcare baterie moto

 1. Cum aleg incarcatorul potrivit?


VESNA: Incarcatorul sau redresorul pe care il cautati trebuie in primul rand sa fie destinat acestei aplicatii ( redresor moto), sa abia aceeasi tensiune si sa poata incarca in parametrii normali capacitatea bateriei respective ( unui redresor ce are curentul de incarcare inferior capacitatii acumulatorului, ii va lua mai mult timp sa incarce acel acumulator si viceversa).
In functie de ce preferinte aveti, puteti alege un redresor cu incarcare normala sau unul cu incarcare automatica. In cazul ultimei variante, nu mai este necesara supravegherea incarcarii, indepartarea manuala a clestilor si decuplarea aparatului de la reteaua electrica, acesta oprindu-se automat in momentul finalizarii incarcarii.
De asemenea, un redresor poate fi folosit pentru incarcarea bateriilor moto dar si a celor auto, poate permite modificarea tensiunii de incarcare (6V, 12V sau 24 V) in functie de necesitati, si a tipului de incarcare: lenta sau rapida, poate fi dotat cu siguranta la suprasarcina etc.
Aceste caracteristici variaza de la un producator la altul.
Detalii

Masuri de protectie

 1. Cum trebuie sa ma protejez cand activez o baterie moto?

VESNA: Bateriile contin electrolit = acid sulfuric! Acesta este coroziv, putand cauza rani grave!
Este recomandat:
  • sa purtati manusi antiacid
  • sa pastrati distanta atunci cand activati o baterie
  • sa manipulati cu grija recipientul cu electrolit
  • sa nu lasati niciodata bateriile sau acidul la mana copiilor. Gazul care se degaja in timpul incarcarii este exploziv!
  • este strict interzisa prezenta unor flacari deschise sau producerea de scântei în preajma bateriei montate sau supusa procesului de încarcare pe redresor. Pericol de explozie!!
Detalii

Intretinere

 In timpul exploatarii se verifica periodic tensiunea si nivelul electrolitului din baterie (baterii cu intretinere), chiar daca bateria este de tipul "fara intretinere" orificiile de aerisire ale dopurilor nu trebuie sa fie obturate. Daca nivelul acidului din baterie este sub semnul minim de pe bacul bateriei se completeaza numai cu apa distilata, niciodata cu acid sulfuric. Detalii

Garantie baterie + redresor moto

 1. Care este garantia pentru o baterie moto?


VESNA: Garantia pentru bateriile moto, indiferent de marca, sunt de 6 luni (un sezon). Perioada de garantie incepe din momentul vanzarii.
Detalii

Reciclare baterie moto

1. De ce se recicleaza bateriile moto?


VESNA: Bateriile moto trebuie predate la centru special de colectare, la fel ca orice baterie, pentru a putea fi reciclate. Ele contin substante ca acid sulfuric, plumb, mercur, si alte substante chimice, toxice pentru mediul inconjurator. 

Detalii

Magazin

1. Care sunt magazinele dumneavoastra?


VESNA: In momentul de fata detinem 2 site-uri de profil, www.acumulatori.ro si bateriimoto.ro, ambele dotate cu magazine online. Acestea sunt pregatite sa furnizeze clientului produse si servicii de calitate si sa ofere posibilitatea oricarui client, mai mult sau mai putin informat, de a-si alege acumulatorul moto compatibil motocicletei, ATV-ului sau scuterului din dotare, in functie de tehnologia dupa care este creat.
                                                                    ***

2. Daca doresc sa vad sau sa ridic personal unele produse, cum sa procedez?


VESNA: Daca doriti sa ridicati personal produsul de care sunteti interesat, va asteptam la biroul nostru din Cluj-Napoca, cartier Grigorescu, str. Fintinele, nr.7, bl.A, sc.3 parter, in spatele bancii BRD, vis-a-vis de Profi.
Va rugam sa anuntati venirea pentru a va facilita accesul.

Livrare

 1. Cum pot primi un colet?


VESNA: Coletele pot fi expediate printr-un serviciu de curierat rapid sau prin Posta Romana. Daca optati pentru expedierea prin curier, transportul costa 20 lei si veti primi coletul la adresa de livrare pe care o mentionati la plasarea comenzii.
Daca optati pentru expedierea prin Posta, transportul costa 10 lei. Nu veti primi acasa coletul ci veti fi nevoit sa mergeti la Oficiul Postal arondat adresei dumneavoastra de domiciuliu si sa ridicati coletul pe baza buletinului.
Detalii

Plata

 1. Cum fac plata unui colet?


VESNA: Plata se face in urmatoarele feluri:
  • prin transfer bancar, in avans
  • cash
  • la primirea coletului, cu sistem ramburs
Detalii

Colaboratori

 1. Cum pot deveni colaboratorul dvs?


VESNA: Daca aveti o afacere de profil si doriti sa achizitionati sau sa comercializati produsele noastre, va rugam sa ne contactati si va vom trimite o oferta de pret.
Detalii