COS CUMPARATURI
Cost total
Nu aveti produse in cos
Cum cumpăr?

Intretinere

 In timpul exploatarii se verifica periodic tensiunea si nivelul electrolitului din baterie (baterii cu intretinere), chiar daca bateria este de tipul "fara intretinere" orificiile de aerisire ale dopurilor nu trebuie sa fie obturate. Daca nivelul acidului din baterie este sub semnul minim de pe bacul bateriei se completeaza numai cu apa distilata, niciodata cu acid sulfuric. Daca bateria este umezita si este necesara completarea cu apa distilata mai repede de o luna este semn ca plaja de tensiune a releului regulator este prea sus si bateria este supraincarcata. Daca densitatea electrolitului este scazuta sub 1,24 g/cmc inseamna ca plaja de tensiune a releului regulator este prea joasa si bateria se subincarca (incarcare insuficienta). Functionarea bateriei in regim de subincarcare (bateria incarcata sub 75%) echivaleaza cu o subdimensionare tehnica, ce conduce in timp la defectarea prin suprasolicitare. Defectul de suprasolicitare este datorat exploatarii si duce la pierderea garantiei.
Incarcarea bateriei cu peste 14,5 V conduce in timp la supraincarcare. Defectul de supraincarcare este unul de exploatare si conduce la pierderea garantiei.
Pentru evitarea suprasolicitarii bateriei, prezentati-va din timp la unitatile service atunci când sesizati aparitia primelor rateuri de pornire a motocicletei dumneavoastra.
Datele privind verificarea tehnica obligatorie si validitatea corectitudinii incarcarii se inscriu in declaratia vanzatorului final. Ele conditioneaza garantia.